De zomer is voorbij. De schapen hebben de hitte goed doorstaan. Op de grond waar ze nu staan, hebben ze heel veel schaduwplekken. Er staan heel veel bomen. We hebben in de zomer wel geregeld moeten sproeien. Daar hebben we water voor gebruikt uit de plas. Gelukkig hebben we die mogelijkheid anders hadden we geen gras meer gehad.

Vandaag zijn we weer begonnen met de voorbereidingen voor het najaar. Onze schapenscheerder is geweest. Niet om te scheren, maar om alle schapen weer een keertje te bekappen. Dat laten we in mei ook doen met het scheren, maar rondom deze tijd nog een keertje zodat ze er weer tot het voorjaar tegen kunnen.

De bult onder Floris zijn kaak werd deze week ineens weer dikker, iets wat we eigenlijk niet meer hadden verwacht na het laatste bezoek van de veearts waarbij er foto’s zijn gemaakt en het open is gemaakt en helemaal is uitgespoeld. Maar spijtig genoeg is het een hardnekkige ontsteking.

Deze keer hebben we Floris zelf onder handen genomen. En het is zo’n lieverd. Hij werkt geweldig goed mee. Ik heb de bult met een injectienaald aangeprikt waarna het pus er meteen uit liep.

Daarna goed uitgeknepen en ingesprayd met blauwspray (ontsmetting met antibiotica erin) Ik denk dat we het de komende dagen weer even open moeten houden, dan kan het er ook uit. Ik denk dat Floris blij was dat de druk er vanaf was.

Wij, Petra en ik, zijn best trots op onszelf als schapenvrouwtjes, en op onze schaapjes, want we doen het toch allemaal maar mooi zelf.

Hieronder nog wat gezellige foto’s.

2 reacties op “Zomer voorbij

  1. Bravo schapen vrouwen power, goed bezig.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hopelijk wordt Floris zn kaak nu echt blijvend beter! Jullie doen t hartstikke goed en zijn lief en zorgzaam voor jullie gezamenlijke kudde! Leuke foto’s!😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: