Het schapenvrouwtje vertelt nieuws

Update Floris én Floortje…

Afgelopen vrijdag is Floris naar de veearts geweest. Op de foto wandel ik met hem naar een goede kennis van ons met een paardentrailer. Samen met hem heb ik Floris naar de veearts gebracht. De bult onder Floris zijn kaak nam eerst snel af, maar werd daarna toch weer groter. De veearts vermoedde daarom een rotte kies met een ontsteking daaronder. Een foto van zijn kaak heeft dat bevestigd waarna Floris meteen geholpen is. In de middag kon ik hem alweer ophalen. Hij is een paar dagen tammetjes geweest en een beetje zielig, maar hij begint nu weer een beetje zichzelf te worden. De bult zit er nog wel, maar die zal gedurende de tijd nog wel wat gaan slinken.

Nu het volgende avontuur. Zaterdag was het tijd om afscheid te nemen van Ollies moeder Floortje. Ollie is het rammetje van schapenvrouwtje Petra die bij de kudde blijft. Ollie is nu groot genoeg en heeft moeders niet meer nodig dus in de ochtend hebben we haar teruggebracht naar de boer, waar ze onder andere herenigd werd met de andere ooien die bij ons hebben gelammerd.

Zoals jullie misschien nog wel weten heeft Floortje drie lammetjes gehad. Floortje heeft echter problemen met haar uier waardoor ze maar één speen heeft. Ze kan dus eigenlijk nooit zelfstandig drie lammetjes grootbrengen. Omdat Floortje al een paar keer eerder heeft gelammerd en toen ook drie lammetjes heeft gekregen, is de verwachting dat dit een volgende keer weer gebeurd. Voor boeren en handelaren een reden om haar “op te ruimen” en dat bleek dus ook zo. Ze zou naar de markt gaan. Het werd niet met zoveel woorden gezegd dat ze naar de slacht zou gaan, maar het was duidelijk genoeg. Tja…het is zoals het is, en hoe verdrietig het ook is, we kunnen helaas niet ieder schaap van de slacht redden. We (schapenvrouwtje Petra, haar man Eric en ik) hadden Floortje weggebracht en op de terugrit was Eric doodstil. Gedurende de dag kwam de aap uit de mouw. Hij had er echt ontzettend veel moeite mee. Hij had iets speciaals met Floortje. Ze kwam altijd meteen naar hem toe als hij in de wei was en hij moest haar afscheid en het nieuws daarop dat ze binnenkort naar de slacht gaat dus even verwerken. Zelfs schapenvrouwtje Petra had niet door gehad dat de band tussen haar man en Floortje zó sterk was. In de avond belde ik met Petra. Eric was nog steeds uit zijn doen en erg verdrietig en hij lag nu even te slapen. En op dat moment dacht ik, SCHIJT ermee! Ik stelde voor om Floortje weer op te halen voor Eric, als Petra en hij er tenminste een derde schaap bij wilde nemen. Het zou toch een perfect vaderdag cadeautje zijn voor schapen papa Eric? Petra hoefde daar niet lang over na te denken, ze vond het een goed idee. Dus schapenvrouwtje Petra, mijn man en ik kwamen meteen in actie. Onze geheime missie begon.

Zonder dat Eric het doorhad, reden wij drieen met de aanhanger terug naar de boer. Daar aangekomen riepen we Floortje. Ze kwam meteen aangelopen! Die had zoiets van, o zijn jullie er weer? Komen jullie me weer halen? Mag ik nu weer naar mijn kindje? En hup daar gingen we weer, terug naar huis.

Daar rende Floortje dolblij terug naar haar kind Ollie terwijl ze maar luidkeels naar elkaar bleven roepen. Het was heel ontroerend om te zien, kijk zelf maar!

Toen Floortje weer in de wei stond, hebben we Eric wakker gemaakt. Hij kon het niet geloven en barstte in tranen uit van blijdschap en wij ook! Floortje blijft dus bij onze kudde, ze hoeft nooit meer te lammeren en hoeft alleen nog maar te genieten van haar rust en onze knuffels. Is dat geen Happy End?!

8 reacties op “Update Floris én Floortje…

 1. Wat mooi van Floortje! Lief dat ze er nu bij hoort ♥️

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een prachtig verhaal en wat zijn jullie toch schatten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo mooi 💕.
  Toen ik t las weer tranen in mn ogen en kippenvel. Wat is Eric toch een dierenvriend Met een klein/groot hart!

  Geliked door 1 persoon

 4. Oooh, wat een prachtig verhaal van Floortje ♡♡ Nog een mooierd die bij de kudde mag blijven 🙂 En fijn dat Floris ook geholpen is!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik schrok echt even toen ik het begin las, maar wat een mooi vervolg. groetjes, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat is zeker een happy end.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: