Het schapenvrouwtje vertelt

Rust zacht mijn lieve Muisje

Ik heb helaas slecht nieuws. Gisterenavond heb ik Muisje naar de veearts gebracht voor een onderzoek deze morgen omdat ze moeite bleef houden met herkauwen. Nu bleek ze een anatomische afwijking te hebben aan haar strottenhoofd, iets wat niet verholpen kon worden en waar ze veel last van zou houden. Het voedsel zou steeds dan in haar neus schieten en in haar longen komen waardoor ze gegarandeerd longontsteking zou oplopen, iets wat voor schapen enorm zwaar is en meestal een pijnlijke dood tot gevolg heeft. Om kwart voor twee vandaag hebben we haar daarom in laten slapen. Ik heb haar nog een flesje gegeven en heb een hele tijd met haar geknuffeld voor het zover was. Ze is heel rustig en vredig ingeslapen waarna we haar mee naar huis hebben genomen. Daar heeft onze hond Lana nog uitgebreid afscheid van haar genomen. Ze heeft haar besnuffeld en zachtjes haar kopje afgelikt. Daarna hebben we haar in de tuin begraven. Het is nu stil in huis, mijn hart doet zeer, ik mis haar enorm, maar het was de juiste keuze voor haar. Ik zal haar nooit vergeten, ze was mijn allerliefste kleine schapenkind, een beetje de baby die ik nooit heb gehad, en ik ben blij met de weken die we samen hebben gehad. Rust zacht mijn lieve Muisje.

8 reacties op “Rust zacht mijn lieve Muisje

 1. O wat erg om dit nu te lezen
  Jij bent zó lieven fantastische dieren vriend
  Heeeeeeel veel sterkte lieve Sabine
  Veel liefs Anita

  Geliked door 1 persoon

 2. Angelique

  Rust zacht lief muisje💖

  Geliked door 1 persoon

 3. Ah, zo oneerlijk, het was zo’n schatje, rust zacht lief muisje en Sabine dikke kus.

  Geliked door 1 persoon

 4. 😢 Sterkte lieverd! Muisje zal nooit vergeten worden!💖

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach, wat erg…😢 Het is allemaal zo herkenbaar wat je schrijft. Mijn schoonouders hebben ook altijd schapen gehad en we hebben al de nodige flesselammetjes grootgebracht. Inderdaad rondlopend in huis met luiertjes. Heel veel sterkte met het verlies van Muisje…

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat triest, Sabine. Virtuele knuf, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: