Het schapenvrouwtje vertelt

Muisjes setback

Helaas niet zulk goed nieuws. Muisje blijkt tegen een longontsteking aan te zitten. Gelukkig zijn we daar op tijd bij. Ze heeft antibiotica en een ontstekingsremmer gekregen. De oorzaak is geen verkoudheidsvirus zoals gedacht, maar het te vroeg eten van ruw voer, iets wat ik vermoedde omdat het herkauwen zo moeizaam ging. Waarschijnlijk is haar zachte verhemelte nog niet lang genoeg (moet ze nog ingroeien) waardoor het eten uit haar maag in haar neus terecht komt in plaats van in haar mond om te herkauwen. Ze proestte dit dus iedere keer uit. Het was dus geen snot maar half verteerd voedsel. Hierdoor zijn haar luchtwegen geïrriteerd geraakt. Ze had geen koorts toen de veearts haar temperatuurde maar dat moeten we wel goed in de gaten houden. Ze mag nu voorlopig niet meer op stro liggen, omdat ze daarvan eet en ze mag ook geen hooi of kuilgras eten, alleen wat gewoon gras wat ze zelf pakt en melk. Het herkauwproces moet als het ware een beetje stilgelegd worden. Ik moet haar nu dus weer vaker melk aanbieden. Het zou dan weer beter moeten gaan en over een week of drie moeten we dan kijken hoe het herkauwen dan gaat ofwel of haar verhemelte dat wel lang genoeg is. Het is een dikke tegenvaller en van de zorgen heb ik vandaag dan ook wel wat tranen gelaten. Toch ben ik natuurlijk blij dat we er op tijd bij zijn geweest. Nu weer vol goede moed verder. Met Floris gaat het overigens de goede kant op! Zijn bult is al flink aan het slinken.

2 reacties op “Muisjes setback

  1. Houd vol muisje, we houden allemaal van jou.
    Gelukkig dat floris al de goede kant op gaat.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: