Het schapenvrouwtje vertelt

Muisje vier weken oud

Gisteren was Muisje vier weken oud. De tijd gaat snel maar tegelijkertijd ook weer niet. Iedere dag is anders, kan ze weer wat beter lopen, doet ze weer iets nieuws, drinkt ze weer wat meer, maar och wat is ze toch nog een klein ding.

Dat merk je vooral als je naar haar halfbroertje Ollie kijkt en halfbroertje Bottom (het rammetje wat naar de boer gegaan is en ook met de fles groot wordt gebracht). Een aantal van de lammetjes die we geboren hebben zien worden de afgelopen tijd, waren bij de geboorte net zo groot als Muisje nu pas is. Maar we mogen zeker niet klagen hoor. Inmiddels eet Muisje volop hooi en kuilgras en begint ze ook wat te grazen.Ze knabbelt ook iedere dag wat brokjes naar binnen.Ze kan nu ongeveer 250 ml in één keer drinken, maar ze zou eigenlijk al 300 ml moeten kunnen drinken in één keer (drie keer per dag). Omdat haar dat niet lukt, krijgt ze wat ze iedere keer overhoudt tussendoor nog van mij. Muisje heeft ook ontdekt hoe leuk het is om te springen met haar achterpoten in de lucht. Het is echt supergrappig om te zien.Haar rechterpoot is eigenlijk helemaal in orde nu. Het linkerpootje blijft nog wat achter, maar dat was ook het slechtste pootje. Ze begint er echter wel op te lopen nu, maar vooral wanneer ze stapvoets loopt. Met rennen ontlast ze hem nog veel en als ze stilstaat en bijvoorbeeld graast houdt ze hem nog dubbel. Het heeft te maken met de peesjes die door het pootje lopen, die staan als het ware te strak. Dat moet nog wel wat beter worden. Ik moet haar fysio blijven geven en veel oefenen dus ik neem haar ook vaak mee als ik met de honden ga wandelen. Mocht het pootje toch echt achterblijven dan zijn er volgens de veearts heel veel mogelijkheden om haar een beetje te helpen, maar ze zien liever dat ze het zelf doet natuurlijk. Sinds een paar dagen is Muisje een beetje verkouden. Daarom heeft ze van de veearts een spuitje antibiotica gehad. Het moet dan met een aantal dagen over zijn. Hoewel ze nog klein is, is ze wel een beetje uit haar slaapkratje gegroeid. Ze slaapt daarom nu in de oude bench van Lana. Overdag is ze zoveel mogelijk buiten, gewoon lekker los bij ons en de hondjes, of in haar ren.’s Avonds en bij slecht weer loopt ze los in huis, maar wel met een pampertje aan. Hieronder is ze samen met Lana de inhoud van de speelgoedmand aan het bekijken.En natuurlijk gaan we iedere dag naar de wei, waar ze nu ook een beetje haar eigen gang begint te gaan.Binnenkort een nieuwe update!Kusje van Muisje en Lana 😘

1 reactie op “Muisje vier weken oud

  1. Wat is het toch een schatje

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: