Vanmiddag is de veearts geweest om naar de dikke kaak van Floris te kijken. Het blijkt om een ingekapseld abces te gaan. Dergelijke abcessen kunnen MEGA groot worden (dit was nog niks zei de veearts) tot ze een keer naar buiten komen en openklappen. Het kan ook het kaakbeen aantasten. Dit alles is gelukkig nog niet aan de orde. We zijn er op tijd bij. Floris krijgt nu een langdurige antibiotica kuur. Ik heb onder het oog van de veearts de eerste spuit gezet. Zondag moet hij weer gespoten worden en woensdag komt de veearts dan weer om te voelen of het abces zachter is geworden en om hem de derde spuit te geven. Het abces moet met de kuur langzaamaan gaan slinken. Daar kunnen wel een paar maanden overheen gaan. Er is een kans dat hij het ook weer een keertje terugkrijgt. Dan moet hij weer een nieuwe kuur krijgen, maar dat zien we dan wel. Ik ben in ieder geval gerustgesteld, want ik was er een beetje vanuit gegaan dat het in zijn bot zou zitten en er dus niks aan te doen zou zijn. Ik ben dus blij. We mogen lekker blijven genieten van onze gekke Floris in de wei.

3 reacties op “Update Floris

  1. Gelukkig, kus voor Floris

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat fijn dat er wel iets aan gedaan kan worden! Gelukkig was je op tijd dan❤️

    Geliked door 1 persoon

  3. Hopen dat dit werkt!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: