Het schapenvrouwtje vertelt

Update onze kleine Muis

Muisje is nu twee weken oud. Ze drinkt nu heel goed, eerst verslikte ze zich nog al eens, maar na de tip van de veearts om wat yoghurt toe te voegen aan de melk zodat deze wat dikker zou zijn, gaat het prima. Ze zit nu op vier voedingen per dag, vanaf morgen gaat ze naar drie, maar als ze het nodig heeft krijgt ze tussendoor een klein flesje.

Je ziet haar nu dagelijks groeien. Ze begint nu ook aan hooi en gras te knabbelen en op een brokje sabbelen vind ze ook wel lekker. Haar pootjes beginnen ook steeds sterker te worden. Hoewel ze nog niet helemaal rechtop loopt, kan ze al razendsnel rennen, springt ze de trap op in de tuin en springt ze vanaf de grond op de bank om bij mij (haar mama) te liggen.

Haar longen doen het ook goed. Ze kan een behoorlijke strot opzetten als ze honger heeft of als ze mij ‘kwijt’ is. Gelukkig wonen we vrijstaand 🤭. Onze hond Lana zorgt ook nog steeds heel goed voor haar pleegkind. Dat is echt hartstikke schattig om te zien.

In de wei begint ze zich zo zoetjesaan ook wat meer op haar gemak te voelen en de andere schapen in de kudde beginnen haar nu ook wel echt te kennen en aan haar te wennen. Al met al mogen we dus niet klagen. 😊

Vandaag zijn alle schapen weer geschoren waarna er drie ooien met lammetjes naar een andere wei zijn gegaan. Alleen Floortje met lammetje Ollie is nog bij ons. Ollie is ongeveer tien dagen ouder dan Muisje en het favoriete lammetje van Petra (Hummels vrouwtje) Ze wil hem daarom graag houden. Als Ollie er klaar voor is wordt hij gecastreerd en als hij oud genoeg is gaat zijn moeder Floortje weg. Ollie blijft dan net als Muisje ook bij de kudde. Hieronder liggen Muisje en Ollie samen in het zonnetje.

2 reacties op “Update onze kleine Muis

  1. jud1974

    Wat fijn dat muisje het zo goed doet!! Ze boft maar met jou als adoptiemoeder❤️

    Geliked door 1 persoon

  2. Laurien

    Zooooo schattig! En wat knap dat ze al zo goed kan rennen 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: