Het schapenvrouwtje vertelt

Rust zacht Madelief

Vanmorgen vroeg is lammetje Madelief dood in de wei gevonden. Wat er precies met haar is gebeurd, weten we niet, maar we vermoeden dat ze, ofwel in de verdrukking is geraakt (moeders is al een keer vaker op haar gaan liggen), of misschien een te harde stoot heeft gekregen en daardoor mss een bloeding. Het blijft gissen. In ieder geval is het erg verdrietig. Gisteravond zaten we nog zo van haar te genieten. Zij en broertje Checkers kwamen bij tante Soof en mij op het kleedje liggen en knuffelen, en vandaag is ze er niet meer. Nu zijn er nog vijf lammetjes.

Jack en Chess, de eerst geboren lammetjes maken het goed.

Checkers het broertje van Madelief is nu alleen. Broertje Bottom hebben we eerder deze week namelijk al naar de boer gebracht omdat hij de speen van moeders niet pakte. Hij wordt nu met de fles grootgebracht. Checkers zoekt nu gelukkig wel aansluiting bij Jack en Chess.

En dan zijn Poker en Roosje er nog, die een paar dagen geleden zijn geboren. Zij blijven heel dicht bij moeders in de buurt en moeders wil ook niet teveel andere schapen in hun buurt hebben dus zoekt ze de rust op met haar koters. Ook zij heeft een lammetje verloren. Ze had eigenlijk een drieling, maar één lammetje werd dood geboren.

Er is nu nog één ooi die moet lammeren. We verwachten dat dit in de loop van deze week zal gebeuren. We zijn benieuwd hoeveel lammetjes zij zal werpen.

Vandaag zijn we echter even stil, omdat we het zo verdrietig vinden dat Madelief er niet meer is. Het was een prachtig en lief schaapje.

Rust zacht klein vriendinnetje…

4 reacties op “Rust zacht Madelief

 1. Wat ontzettend verdrietig! Sterkte met het verlies van Madelief❤️❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Ah, wat ontzettend sneu dat ze zo kort maar mocht bestaan, veel sterkte

  Geliked door 1 persoon

 3. O wat vind ik dat erg !!!
  En wat was het een knapperd
  Sterkte voor allemaal

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: