Het schapenvrouwtje vertelt

Het beste plekje

Soms is het net een “stoelendans” in de stal. Dat heeft toch te maken met de rangorde binnen de kudde. Het ene schaapje heeft gewoon iets meer te vertellen dan het andere schaapje. In onze kudde is Floris duidelijk oppermachtig. Daarna Saartje en Soof en de rest hobbelt er een beetje achteraan. Soms staat de één weer wat hoger in rang, dan weer de ander.

Vandaag was er ook weer zo’n rangorde momentje. Ik zat lekker in de stal, Soof als altijd naast me op het kleedje. Donna lag heerlijk te genieten in het zonnetje. Dat kan ze zo goed. Een genot om te zien.

Maar ja… ze lag wel op de plek die Floris vaak opeist. En hij werd een beetje jaloers toen hij haar zo lekker zag liggen met haar koppie in de zon. Ik zag het gewoon gebeuren. Ik zag hem denken: hé, zij ligt wel heel erg lekker op MIJN plekje.

Het duurde dan ook niet lang voor hij er een stokje voor stak.

Donna verhuisde gehoorzaam naar de andere kant van de stal (ook op een plekje waar Floris graag ligt) en installeerde zich daar. Nu zou Floris Floris niet zijn als hij ook daar een mening over had, dus hij was zelf nog niet gaan liggen of hij bedacht zich al dat hij toch eigenlijk liever op die plek ging liggen. Donna moest dus wéér haar plekje afstaan aan die etterbak.

Maar ach, dat vond ze niet zo heel erg. Ze installeerde zich snel weer op haar favoriete plekje in de zon en ging tevreden verder met zonnebaden.

2 reacties op “Het beste plekje

  1. Af en toe zijn t net pubers 😋. Maar echt een mooie foto die laatste van Donna ! Zo mooi om te zien dat ze echt ligt te genieten ! 💖

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: