Het schapenvrouwtje vertelt

Het verloren schaap

Nietsvermoedend lig ik op een warme zomeravond lekker met de schaapjes een beetje te chillen in de schaduw van de bomen.

De één doet een dutje, de ander wil knuffelen, weer een ander wil alles tegelijk

De twee snoepkontjes, Donna en Hummel, ontdekken een vakje in mijn tasje waar nog een paar koekjes inzitten. Wat kan hun het schelen dat het hondenkoekjes zijn.

Allebei hebben ze een goede neus

Donna denkt te weten in welk vakje ze zitten.

Hummel vindt het te lang duren en neemt het over

Dan klinkt er ineens een schor geblaat in de verte en op datzelfde moment krijg ik een app binnen op mijn telefoon met het bericht dat er bij de buren een schaap tussen de koeien loopt en of deze bij mij hoort. Het geluid kwam me al niet bekend voor, ik herken de blaatjes van al mijn schapen wel, maar ik kom toch even overeind om ze vlug te tellen. Ja, het zijn er toch echt zeven. En dan verschijnt het verloren schaap ineens aan de overkant van de sloot. De kudde is meteen alert.

Het blijkt een ooi te zijn. Ze is kletsnat en vies waardoor ik meteen vermoed waar ze vandaan komt. Ze komt van de andere kant van het kanaaltje aan het eind van het weiland en is waarschijnlijk te water geraakt en er zelf aan de andere kant weer uitgekomen.

Het arme schaap is een beetje van de wap nu ze haar eigen kudde kwijt is, en doet uitgebreid haar verhaal tegen mij en mijn kudde. De schaapjes blaten zacht een beetje terug. Ik vraag me af wat ze tegen haar zeggen.

Ik bel een bevriende schapenhouder die meestal wel precies weet wie waar zijn schapen heeft staan en gelukkig weet hij dan ook meteen te vertellen van wie dit verloren schaap is en beloofd diegene meteen even te bellen. Als ik even later naar huis ga, zie ik het verloren schaap in de verte tussen de koeien staan. Ze ziet me lopen en blaat nog een keertje. Ik hoop maar dat ze haar snel komen ophalen om haar weer te herenigen met haar eigen kudde. Ze heeft in ieder geval een enerverend dagje gehad.

1 reactie op “Het verloren schaap

  1. Gelukkig is ze zelf weer op de kant gekomen, al was het dan de verkeerde ha ha, bijna weer een schaapje erbij

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: