Het schapenvrouwtje vertelt

TEST1 Broem broem broem

Terwijl ik en mijn man van een heerlijke vakantie genoten in Duitsland en ik in mijn stoel voor de caravan zat te lezen, kreeg ik een berichtje van schapenvrouwtje Petra: we hebben een cadeautje gekocht voor in de wei.
Ik keek mijn man lachend aan: goh, wat zou dat zijn? En ik begon wat te raden.
Schapenvrouwtje Petra is net als ik slecht in het geheim houden van verrassingen dus het duurde niet lang voor ik een volgend bericht kreeg: het is een zitmaaier!!!
Ik kon het niet geloven. Het is een zitmaaier!!! riep ik verrast tegen mijn man.
Nu moeten jullie weten dat ik altijd bij moet maaien. Het land is te groot voor de schaapjes en het gras groeit te hard. Eerst deden we kleine stukjes met een soort kantenmaaier, voornamelijk voor het maaien van de distels en brandnetels, niet te doen natuurlijk, maar vorig jaar kochten we een motormaaier voor het maaien van ruw terrein. Een hele vooruitgang. Ipods in, muziek aan en maaien maar, en maaien…en maaien…en maaaaaaaaaien. God wat heb ik veel afgemaaid met dat ding. Als je redelijk vlak terrein hebt en het gras niet al te hoog staat is dat wel te doen, maar onze wei is allesbehalve vlak en het gras groeide nog steeds heel heel erg hard. Iedere keer was het dus een hele klus, erg fijn ook voor je armen, schouders en rug.
Toen Hummel erbij kwam, zag schapenvrouwtje Petra dat met lede ogen aan en nadat ze het er met haar man Eric over had gehad, besloten ze in het geheim op zoek te gaan naar een tweedehands zitmaaier. En die hebben ze gevonden! Eric vindt het leuk om te sleutelen en heeft er zijn project van gemaakt. Project zitmaaier.
Ik zat natuurlijk met een big smile op de camping toen ik het hoorde. Want laten we eerlijk zijn, het zou toch wel een MEGA genot zijn als ik niet meer door die wei hoefde te ploeteren met die maaier van ons. Het was een heerlijk vooruitzicht.
En vandaag was het dan zover. TEST1.

Floris: waar komen ze nu weer mee aanzetten.

Floris: ik weet het niet hoor, maar ik ben weg.

Hummel: jeetje zeg, wat zijn jullie een schijtluizen. Ik ga wel even kijken.

Hummel: zie je wel, niks aan de hand.

Mia: ik durf ook wel hoor

Mia: snuf snuf, het is gewoon weer zo’n maaiding

Floris: wat lachen jullie nou stom, ik ben heus niet bang hoor.

Daar gaat ie dan! Test 1

YES, hij werkt!

Helaas, na een kwartier hield hij er mee op, het vergt dus nog wat extra sleutelwerk, maar daar draait Eric zijn hand niet voor om. Project zitmaaier wordt vervolgd.

En wij schapenvrouwtjes vermaken ons ondertussen wel met KNUFFELEN!!

2 reacties op “TEST1 Broem broem broem

  1. Straks nog een karretje erachter, kunnen ze 1 voor1 meerijden, ha ha

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoop dat de zitmaaier snel gerepareerd kan worden dat scheelt echt enorm in werk zeg! Wat een supercadeau😊

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: