Het schapenvrouwtje vertelt

Het groene poepverhaal

Onze jongste telg van de knuffelweide, Hummel, heeft al een paar weken last van groene dunne poep. Eerst was haar poep een groene brij, maar het werd steeds dunner. Voor de zekerheid heeft haar schapenvrouwtje een mestonderzoek laten uitvoeren, maar ze bleek geen wormen te hebben. Het komt door al dat lekkere gras en al die andere smakelijke plantjes in de wei. Daar moet ze nog een beetje aan wennen. Het is dus gewoon graspoep. Ze heeft nu een paar dagen een poeder gehad zodat haar poep wat steviger wordt en ze moet meer hooi eten voor meer structuur , maar ja, waarom zou je hooi eten als je een hele wei (lees snoepwinkel) tot je beschikking hebt en het hooi in de ruif nog van vorig jaar is. Dan maar een nieuwe hooi baal proberen. Heerlijk geurend vers hooi. Dat was niet te weerstaan. Niet alleen voor haar, maar ook niet voor de andere schaapjes van de knuffelweide. De ruif was binnen een dag leeg. Om er zeker van te zijn dat Hummel ook genoeg binnenkrijgt, stoppen we haar iedere keer wat extra hooi toe zoveel als ze op kan. Ze vindt het zo lekker en smikkelt er zo van , dat je het zelf ook bijna zou proberen.

0 reacties op “Het groene poepverhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: