Het schapenvrouwtje vertelt

De komst van Hummel

Dit weekend was het dan zo ver. Hummel kwam naar de knuffelweide. Petra, haar schapenvrouwtje, zat samen met haar achterin een aanhanger en zo is ze naar de knuffelweide gebracht. Blatend kwam ze vervolgens met Petra de wei in. De anderen waren super nieuwsgierig. Er werd over en weer heel wat afgesnuffeld.

Ben jij een jongetje?

Ik ben Chrisje, wie ben jij?

De eerste uurtjes zijn we bij de kudde gebleven om er zeker van te zijn dat alles goed ging. Natuurlijk moest Hummel even leren wie de baas is in de knuffelweide, de drie hoogste in rang, Floris, Saartje en Soof zorgden er wel voor dat ze dat snel wist, maar de acceptatie ging vrij vlot.

Floris en Hummel, ze lijken op elkaar ☺️

Later die dag heeft mijn man de etensbak voor de schapen verlengt zodat ze allemaal de ruimte hebben om rustig te eten. De dames gingen ondertussen lekker grazen, maar Floris niet. Die moest zoals altijd weer alles in de gaten houden wat het baasje aan het doen was, en ondertussen zat hij nog even te slijmen bij het baasje van Hummel.

Ik let goed op hoor vrouwtje
Jij bent ook wel OK

Toen de bak klaar was, moest hij natuurlijk uitgetest worden.

De rest van de dag verliep rustig en aan het einde van de dag graasden de nu zeven schaapjes gemoedelijk naast elkaar in de wei, een fijn gezicht. Zonder ons zorgen te hoeven maken lieten we ze alleen voor de rest van de avond en de eerste nacht.

De volgende dag leek het alsof het nooit anders geweest was, alsof ze altijd met zeven zijn geweest. Hummel past zo goed bij deze kudde. Ze ziet er zichtbaar ontspannen uit. Natuurlijk zetten de anderen haar af en toe wel even op haar plaats, maar dat is niet vreemd. Zelf probeert ze ook al het één en ander uit. Het regelt zichzelf allemaal wel. Petra en ik zijn heel blij en tevreden!

Hé vrouwtje, ben je daar weer?
Soof en Hummel samen op het kleedje in de schaduw
Allemaal schuilen voor een regenbuitje

Petra en Hummel, welkom in de knuffelweide! We zijn blij dat jullie er eindelijk zijn. 😘

Petra en Hummel

3 reacties op “De komst van Hummel

  1. Joehoe, Hummel en ik zijn ook heel blij. Lang naar uitgekeken, en dan verloopt het beter dan verwacht met de accepetatie 🥰❤

    Geliked door 1 persoon

  2. Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst Hummel in de knuffelweide.

    Geliked door 1 persoon

  3. Zo lief beschreven. De schaapjes zijn geluksvogels!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: