Gisteren is de veearts geweest, die Saartje helemaal nagekeken heeft. Daarmee is inderdaad vastgesteld dat ze hoefbevangen is. Het was duidelijk te zien onder haar klauw. Bij hoefbevangenheid verschijnt er een rode rand in het hoorn. Omdat ze al een hele nacht en halve dag op stal stond en dus voldoende stro en hooi had gegeten, mocht ze van de veearts weer de wei in.

Ze moest dan nog wel savonds naar binnen zodat ze geleidelijk weer aan het gras went. Ik heb ook nog pijnstilling gekregen voor een paar dagen, mocht dat nodig zijn. Toen ik haar vanmorgen van stal haalde stond ze weer te knarsen dus heb ik de pijnstiller ingespoten, die werkt 24 uur. Ze liep vandaag wel redelijk mee met de kudde, bleef niet achter, zelfs niet toen we helemaal naar achteren liepen, dus daar was ik wel blij om.

Ze kwam ook weer zelf een knuffel bij me halen en krabde met haar poot om aan te geven dat ze geaaid wilde worden, wat ook een teken is dat ze zich weer ietsjes beter voelt.

Het zal niet meteen over gaan, het kost tijd, maar ik heb goede hoop. Ze zal nu wel altijd gevoelig blijven voor hoefbevangenheid wat extra alertheid vergt met name in het voorjaar als er veel suikers in het gras zitten, maar dat weten we nu.

2 reacties op “Update Saartje

  1. Weer Saartje. Maar gelukkig heeft ze een alert en goed schapenvrouwtje die zorgt dat ze er weer bovenop komt. Zeker een goed teken dat ze zelf komt kroelen en niet achterblijft op de rest vd kudde! 💋💋💋

    Geliked door 1 persoon

  2. Beterschap Saartje

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: