Het schapenvrouwtje vertelt

Saartje in de lappenmand

Saartje is al een tijdje aan het kwakkelen. Ze heeft al heel lang een wondje onder haar buik wat maar niet goed wil genezen. Daar lijkt nu na maanden iedere dag schoonmaken en behandelen eindelijk echt verbetering in te komen, maar haar algehele conditie ging ook achteruit. Ze bleef achter in de groep, ging moeilijker, strammer lopen en vaker liggen in de wei als de anderen gewoon stonden te grazen. De afgelopen dagen kon ze steeds moeilijker overeind komen en was het alsof iedere stap pijn deed aan haar poten. Bovendien knarstte ze met haar tanden, wat betekent dat een schaap zich echt niet lekker voelt. Na overleg met de veearts heb ik haar gisteren op stal gezet, omdat ze waarschijnlijk hoefbevangen is. Dat komt ook veel voor bij paarden. Ze krijgen dan teveel suikers binnen van het voorjaarsgras. Saartje heeft gisteren en vandaag een pijnstiller gehad en krijgt de komende dagen alleen maar hooi en stro te eten, en een klein handje brokjes. Veel vezels dus en weinig suikers. Hopelijk knapt mijn lieve meid daar gauw een beetje van op.

4 reacties op “Saartje in de lappenmand

  1. Wat sneu! Hoop dat ze snel opknapt, heel veel beterschap.

    Geliked door 1 persoon

  2. ah..veel beterschap voor Saartje!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik hoop dat ze inmiddels weer helemaal beter is. lieve groetjes, Hanneke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: