Het schapenvrouwtje vertelt nieuws

Nieuws! Wie is dit knappe schaapje?

Een hele tijd geleden toen de kou net in de lucht kwam en de winter zijn intrede deed, liep er ergens in een weiland een schaapje rond. Het schaapje heette Hummel.

Hummel voelde zich een beetje verloren. Ze mistte haar schapenvrouwtje. Eerst zag ze haar schapenvrouwtje dagelijks, toen wekelijks en toen…toen kwam ze ineens niet meer…

Vriendschap. Hummel en Petra

Hummel was niet zomaar een schaapje. Ze had net als mijn schapen in de knuffelweide een vriendschap opgebouwd met een lief schapenvrouwtje. Dat schapenvrouwtje heette Petra. Ik kende Petra omdat zij net als ik de schaapjes van de boer verzorgde toen ik nog geen eigen kudde en wei had.

 

Petra had dat voorjaar voor Hummel en haar moeder Aagje gezorgd. Haar moeder Aagje was heel speciaal voor Petra. Ze hadden een hele innige band dus toen Aagje plotseling overleed, beloofde Petra haar dat ze ervoor zou zorgen dat haar lammetje Hummel goed terecht zou komen en dat er altijd goed voor haar gezorgd zou worden. Petra begon haar hersenen te kraken, want wat moest ze toch beginnen als Hummel opgehaald zou worden door de boer.

Hummel en haar moeder Aagje

Ik wist precies hoe Petra zich voelde. Ik wilde haar wel helpen, maar ik stond in tweestrijd. Ik moest ook aan mijn eigen kudde denken en aan de consequenties die het zou hebben voor mijn schapen maar ook voor mij als ik Hummel op zou nemen in de knuffelweide. Ik praatte er over met mijn man en met mijn vriendin die mij altijd helpt met de schaapjes, maar wat zij er ook van vonden, ik moest dit zelf beslissen.

Toen de winter aanbrak mocht Petra Hummel niet meer bezoeken van de boer. Er braken vier hele lange maanden aan. In die vier maanden werden er heel wat tranen gelaten. Petra voelde zich ellendig. Ze mistte Hummel heel erg en maakte zich zorgen omdat ze niet wist hoe het met het schaapje ging. Ze was bang dat Hummel dacht dat zij haar in de steek had gelaten.

Petra kwam geregeld naar de knuffelweide en terwijl we de schaapjes verzorgden en knuffelden spraken we er samen veel over. Ik merkte door die gesprekken al snel dat we heel erg op één lijn zaten wat betreft onze gevoelens en wensen voor de beestjes. Na veel wikken en wegen besloot ik haar te helpen. Hummel mocht naar de knuffelweide komen. Petra was natuurlijk dolblij en dat was ik zelf ook nu ik de knoop eindelijk had doorgehakt.

Toen de winter voorbij was, liet Petra de boer weten dat ze Hummel wilde kopen. De boer stemde gelukkig in en eindelijk mocht ze haar schaapje ook weer bezoeken. Ze was bang dat Hummel haar na al die maanden niet meer zou kennen, maar ik wist wel dat dat niet zo zou zijn. Toen Petra de wei in liep en Hummel riep kwam ze meteen naar haar toegerend en stortte zich in haar armen. Eindelijk! Eindelijk was haar schapenvrouwtje er weer!

Petra en Hummel. Na maanden weer herenigd

Hummel is nu officieel van Petra. Drie weken geleden is ze bevallen van een ramlammetje. Twee weken geleden hebben we haar en haar lammetje opgehaald, een feestelijke dag waar op geproost moest worden.

Momenteel staat Hummel dicht bij haar schapenvrouwtje op dezelfde plek als waar ze zelf als lammetje met haar moeder heeft gestaan, en heeft gezelschap van een stuk of tien andere schapen. De komende maanden brengt ze daar in alle rust haar lammetje groot en dan…dan wordt ze het zevende schaap van de kudde van de Knuffelweide.

Hummel met haar lammetje

Tot gauw lieve Hummel!

P.S. Welkom Petra en Eric, we zijn blij met jullie erbij!

4 reacties op “Nieuws! Wie is dit knappe schaapje?

  1. Tot tranen geroerd ❤😘

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat mooi geschreven! Uiteindelijk is alles goedgekomen! Mooi sprookje! Opluchting! Nog even en dan mag Hummel naar haar nieuwe vriendje en vriendinnetjes!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Eind goed al goed, gezellig met z’n zevenen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: