Soof vertelt

Veel gras, zweet en steekbeesten

Juni, het gras groeit gestaag, wij doen hard ons best hoor, maar wij kunnen het toch niet bijhouden nu dus heeft het vrouwtje ons maar geholpen en een paar stukken gegraasd met dat rode ding. Wij vinden het wel leuk hoor want dan staan wij lekker te grazen aan de ene kant van het hek en zij aan de andere kant. Ze heeft dan van die doppen in haar oren waar muziek uitkomt. Dan zingt ze heel hard mee, maar ja, daar horen we bijna niets van met dat lawaaiige apparaat van haar, misschien maar goed ook.

We zijn blij dat onze jasjes uit zijn, maar zelfs zonder die jasjes zweten wij ons kapot. Het is ook best benauwd waardoor we soms als hondjes hijgen (zegt het vrouwtje) en dan zijn er nog van die steekbeesten die ons vooral ’s avonds lopen te vervelen. Vrouwtje heeft er ook last van. Daarom draagt ze altijd een lange broek en meestal een trui met lange mouwen. Van die warmte wordt je wel een beetje slaperig, dus als vrouwtje bij ons in de wei is doen we soms een dutje bij haar op het kleedje. Dat is fijn, want vrouwtje jaagt dan de steekbeesten weg.

Een paar weken geleden kregen we bezoek van een nieuw mens. Dat vinden we altijd leuk, maar Floris kan soms heel onbeleefd zijn als hij iemand niet zo leuk vind. Meestal is dat als er een manmens komt. Wij schamen ons dan rot als dames, maar we kunnen er weinig aan doen. Floris is nu eenmaal zo. Hij wil de belangrijkste man in de wei zijn, iets met ego en zo. Deze keer was het echter een vrouwmens en ze was heel lief.

Natuurlijk moet Floris dan meteen weer alle aandacht hebben, hij kan zich zo enorm aanstellen.

Nu wij weer even zonder onze dikke jasjes zijn, kunnen wij weer extra genieten van onze borstelbeurten. Het is zo fijn om nu geborsteld te worden met al dat gezweet dat we soms gewoon niet kunnen wachten. Dan proberen we het zelf alvast, maar dat gaat natuurlijk niet.

Zo, we zijn weer even bijgekletst. Hieronder nog een filmpje van vrouwtje met die witte doppen in haar oren en Chrisje.

Tot blaat allemaal!

 

Over Sabine

Schrijft Fantaseert Droomt Leest Fotografeert Natuur Hondjes Schaapjes Gepubliceerd 'Reflections of a brainjoshed mind' Eigenaar van The Seasonfairies and friends (Insta: @the_seasonfairies_and_friends) Werkt voor Eco Flower Fairies USA en Ambro Dolls Prodcom Roemenië Videos op YouTube kanaal Eco Flower Fairies

2 reacties op “Veel gras, zweet en steekbeesten

  1. Wat heb je weer een leuk stukje geschreven! Super vanuit het oogpunt van de dames😊

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een leuk stelletje 😍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: