Het schapenvrouwtje vertelt

Nieuwelingen in de knuffelweide

Afgelopen donderdag was het dan zo ver. We hebben Soof en Suzie opgehaald met een geleende paardentrailer. Eenmaal aangekomen vond de eerste kennismaking met Floris en Saartje plaats. Na wat gesnuffel over en weer leek dat goed te gaan, maar helaas, de acceptatie ging niet zonder slag of stoot. Floris en Saartje waren het beiden niet eens met de komst van de nieuwelingen en ze werden dan ook hardhandig door hen weggejaagd. Ze mochten niet in de stal komen en zeker niet in de buurt van mij. Ik begon me al meteen zorgen te maken.

 

 

 

 

Na het wegbrengen van de trailer (ongeveer een kwartiertje later) ben ik weer terug naar de wei gefietst. Daar trof ik de drie dames rustig grazend aan in de wei, maar Floris stond aan de overkant van de sloot bij de stieren in de wei!! Vraag me niet hoe, volgens mij heeft die grapjurk vleugels. Hij is in ieder geval niet in aanraking geweest met het water, want het water is namelijk heel erg vies en hij was schoon en bovendien niet nat, nergens, niet aan zijn buik en niet aan zijn poten. Toch is de sloot zeker wel anderhalve meter breed dus hoe hij het voor elkaar heeft gekregen. Ik denk erover om met hem op behendigheid te gaan, dan win ik vast heel veel prijzen (grapje). In ieder geval moest ik hem dus ophalen wat ook nog wel een avontuur was, want de ingang van de wei was met een hek afgesloten waar ook nog prikkeldraad met stroom achter stond. Afijn, het is allemaal met een beetje hulp gelukt en we zijn met zijn twee weer terug gewandeld naar de wei waar de andere drie natuurlijk gezamenlijk stonden te blaten. In ieder geval leek het ijs na dit avontuur gebroken, want Soof en Suzie mochten nu achter de stal liggen.

De volgende ochtend zag ik al dat er nog niet veel veranderd was. Soof en Suzie mochten nog steeds niet bij de ingang van de stal komen en als ze al in de stal kwamen, werden ze meteen weer weggestuurd. Drinken mocht wel, maar zodra Floris of Saartje wilde drinken, moesten ze gauw wegwezen. Rustig probeerde ik alles in goede banen te leiden. Omdat Floris nogal lomp deed, heb ik hem maar even vastgemaakt in de stal. Zo kon ik de anderen rustig wat brokjes voeren. Hij kreeg een schepje in een eigen emmertje. Veel aandacht kon ik de twee lammetjes nog niet geven. Ze wilden wel naar me toe komen, maar veel tijd kregen we niet samen, want steeds kwam Saartje, het jaloerse krengetje, de boel weer verstieren.

Toen ik die middag op een deken met mijn e-reader in de wei zat en Floris en Saartje druk aan het grazen waren, zag ik  Soof en Suzie voorzichtig aan steeds dichterbij komen.

 

 

 

 

Soof was degene die de stoute schoenen aantrok en als eerste naar me toe kwam. Suzie kwam er vlak achteraan. Samen inspecteerden ze de deken, mijn flesje water, de e-reader en mijn telefoon, alles was reuze interessant. Eindelijk kon ik ze mijn volledige aandacht geven en dat vonden ze helemaal niet erg, want ze genoten van de knuffels die ze kregen. Soof kwam zelfs lekker bij me liggen.

De volgende dag trof ik mijn vier schaapjes samen voor de stal aan en kon ik ze allemaal tegelijk eten geven. Er was geen vuiltje meer aan de lucht. Soof en Suzie waren geaccepteerd.

 

 

 

 

 

Over Sabine

Schrijft Fantaseert Droomt Leest Fotografeert Natuur Hondjes Schaapjes Gepubliceerd 'Reflections of a brainjoshed mind' Eigenaar van The Seasonfairies and friends (Insta: @the_seasonfairies_and_friends) Werkt voor Eco Flower Fairies USA en Ambro Dolls Prodcom Roemenië Videos op YouTube kanaal Eco Flower Fairies

3 reacties op “Nieuwelingen in de knuffelweide

  1. Was wel even spannend he! Het is net of Floris en Saar even moesten zien dat jij soof en suzie lekker knuffelde en dus helemaal accepteerde en ze dachten, o maar dan is het goed en mogen ze erbij😊😊 geniet ervan xx

    Geliked door 1 persoon

  2. 😍😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: