Het schapenvrouwtje vertelt

Mijlpaal van een schapenvrouwtje

Saartje heeft al een paar weken geen goede ontlasting, dan dun dan weer een brij, maar geen mooie keuteltjes zoals Floris. Ik dacht eerst dat het te maken had met haar eetpatroon. Ik zag haar namelijk helemaal geen hooi eten, in tegenstelling tot Floris, die er geen genoeg van kan krijgen en die dus ook heel vaak hooi staat te eten als ik in de wei ben. Als een schaap niet genoeg vezelrijk voedsel binnenkrijgt kunnen ze diarree krijgen. _20161202_150730Het kan echter ook nodig zijn om ze te ontwormen dus heb ik deze week een mestmonster afgenomen en naar de veearts gebracht. Dezelfde dag nog kreeg ik de uitslag. Er zaten wormeneitjes in haar ontlasting dus ze mocht ontwormd worden. Ik kon een spuitje op komen halen met ontwormingsmiddel wat ik onderhuids moest inspuiten. Nu heb ik nog nooit mezelf, iemand anders of een dier een injectie gegeven dus dat vond ik wel erg spannend. Dat is dan meteen ook het verschil tussen een dierenarts en een veearts. Een dierenarts zal je niet zelf een spuit laten zetten en een veearts gaat er eigenlijk al van uit dat je dat wel kunt omdat je landbouwdieren hebt. In ieder geval was dit compleet nieuw voor mij dus ik zocht steun bij manlief. Ik wilde het per se zelf doen, maar het was wel fijn om iemand naast me te hebben staan om me aan te moedigen want voor twijfel is geen tijd. Dat is niet prettig voor het dier. Bovendien had ik maar één spuitje dus ook maar één kans. Ik duwde de wol opzij, zette de naald erin en drukte de spuit leeg. Het was zo gebeurd en naderhand was ik best trots. Dat heb ik toch maar weer mooi gedaan! Weer een stap gemaakt als schapenvrouwtje. Nu even afwachten of het middel snel zijn werk doet. Saartje eet in ieder geval nu ook volop van het hooi. Misschien deed ze dat al die tijd al wel, maar deed ze het toevallig niet waar ik bij was.

 

Over Sabine

Schrijft Fantaseert Droomt Leest Fotografeert Natuur Hondjes Schaapjes Gepubliceerd 'Reflections of a brainjoshed mind' Eigenaar van The Seasonfairies and friends (Insta: @the_seasonfairies_and_friends) Werkt voor Eco Flower Fairies USA en Ambro Dolls Prodcom Roemenië Videos op YouTube kanaal Eco Flower Fairies

3 reacties op “Mijlpaal van een schapenvrouwtje

 1. Goed van je!!! Hoop dat het geholpen heeft.

  Geliked door 1 persoon

 2. En weer een concurrent voor de veearts👍🏻😘😂

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicole Jongbloets

  Stoer van je Dokter Sabine Pol!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: